Kaikki alustat Alusta
Helsinki

Kiertotalouden Tukkutori

Helsingin Tukkutori yrityksineen ja ympäristöineen valmiina kohtaamaan kiertotalouden kasvumahdollisuudet

Toteuttaja
Päivi Piispa

MISTÄ ON KYSE?

Helsingin Tukkutori on Sörnäisissä sijaitseva 15 hehtaarin kokoinen alue, jonka kautta kulkee päivittäin valtava tavaravirta elintarvikkeita ja niihin liittyvää muuta materiaalia. Kun tavaravirrat yhdistetään digitaalisten ratkaisujen avulla kiertotalouden lukemattomiin mahdollisuuksiin ja kasvupotentiaaliin, syntyy ympäristö, jossa voidaan kehittää ekologisesti ja kannattavasti lähes mitä tahansa.

Kenelle se on tarkoitettu?

Kiertotalouden Tukkutori on tarkoitettu yrityksille ja tuotekehittäjille, jotka näkevät kiertotalouden mahdollisuudet ja joilla on kyky kehittää siihen liittyviä innovaatioita – uusia tuotteita ja palveluita. Käytettävänä ovat Tukkutorin materiaalivirrat, niistä kertova avoin data ja alueen yritykset.

Ketkä sitä käyttävät?

Kehitettävien tuotteiden ja palveluiden käyttäjiä voivat olla kaikki elintarvikealan toimijat Tukkutorin alueella ja myöhemmässä vaiheessa myös kaupungin muilla toreilla ja kauppahalleissa toimivat yritykset. Käyttäjiä voivat olla myös yksityiset kuluttajat vaikkapa Tukkutorilla syntyvien digitaalisten palveluiden kautta.

Kuinka pääsen mukaan?

Kiertotalouden Tukkutorin toimintaa koordinoi Helsingin kaupunki. Kehitystyöhön mukaan pääseminen on helppoa. Kiertotalouden kokonaispotentiaali Suomen kansantaloudelle arvioidaan miljardeiksi euroiksi. Tukkutorin uuden liiketoiminnan kehittämiseen haetaan ulkopuolista rahoitusta muun muassa Tekesiltä.

Uutiset

Ota yhteyttä

Yhteyshenkilö
Päivi Piispa
Sähköposti

Jaa