Kaupunki innovaatioalustana -tapahtuma

6.6.2018 Hotelli Lasaretti Oulu

CityBusiness – Kaupunki innovaatioalustana

Mitä tarkoittaa avoin innovaatioalusta? Kuinka se liittyy kaupunkiin – tai kuinka se liittyy Suomen kuuteen suurimpaan kaupunkiin? Oliko näillä kaupungeilla tavoitteena kehittää yhdessä maailman suurin avoin innovaatioalusta? Kuinka se onnistui?

Tervetuloa 6Aika Avoimet innovaatioalustat -tapahtumaan!

Suomen kuudessa suurimmassa kaupungissa on tehty merkittävää työtä avointen innovaatioalustojen kehittämisessä ja hyödyntämisessä asiakaslähtöisten palveluiden kehittämiseksi yritysten kanssa. Tapahtumassa käydään läpi esimerkkien kautta millaisia alustoja, toimintamalleja, työkaluja ja menetelmiä on syntynyt. Kehitetyt toimintamallit ja työkalut ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Tule inspiroitumaan ja ideoimaan miten näitä malleja voisi soveltaa omassa työssäsi!

Aikataulu

08:00 Rekisteröinti ja aamukahvi
09:00 Tilaisuuden avaus
09:10 Avauspuheenvuoro: Kaupunginjohtaja Päivi Laajala, Oulun Kaupunki
09:20 Keynote: Marilyn Hamilton / Integral City Waking Up the Human Hive Beyond the Smart and Resilient City
10:00 Keynote: Jukka Viitanen / Resolute HQ Digitaalinen alustatalous – Uusi normaali
10:30 Keynote: Jari Jokisalo / 6aika Avoimet Innovaatioalustat 6-kaupunkien yhteistyön tuloksia
11:00
Aurora-sali:
Alustatalous kaupungeille
Avoimet innovaatioalustat kaupunkikehittämisessä – yhteiskehittämisen johtaminen kaupungeissa
Merikoski-sali:
Kaupunginosakehittäminen alustana
Kaupunginosat kehittämisen alustoina – ”virtuaalimatka kuuteen kaupunginosaan”
11:45 Lounas
12:45
Aurora-sali:
Kokeilukulttuuri 6-kaupungeissa
Fiksussa Kalasatamassa aloitettu Nopeiden Kokeilujen Ohjelma- malli on levinnyt 6-kaupunkeihin ja erilaisia kokeiluita yritysten kanssa on ohjelman aikana tehty noin 50 kappaletta.
Merikoski-sali:
Oppimisympäristöt innovaatioalustana
Koulut innovaatioalustana- Tule ideoimaan kanssamme unelmien tulevaisuuden oppimisympäristö
13:30
Aurora-sali:
Kaupunkialustoista elinvoimaa
”Kaikki on jatkossa niin digitaalista ja smarttia”. Pääpointit kolmen vuoden kehittämistyöstä ja miten jatketaan eteenpäin
Merikoski-sali:
Kaupunkien hankinnat innovaatioiden edistäjinä

Ostamisen uusi aika ja kokeilukulttuurin läpimurto
14:15 Kahvi
14:45 Aurora-sali:
Paneelikeskustelu: Älykäs Kaupunki innovaatioalustana tulevaisuudessa
Teema:Kaupunkien välisellä yhteistyöllä on saatu hyviä tuloksia aikaan 6aika hankkeessa ja avoimien innovaatioalustojen tulokset ovat nyt käytettävissä laajasti eri kaupungeissa. Olemme saaneet satoja yrityksiä mukaan yhteistyöhön alustojen kautta. Mitä seuraavaksi ja miten alustamainen tekeminen näkyy tai tulisi näkyä kaupunkien Smartcity strategioissa tulevien vuosien aikana?Agenda:

Osallistujat:

15:45 Yhteenveto

Puhujat

Päivi Laajala, Oulun kaupunki

Avaussanat lausuvalla Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalalla on monipuolista kokemusta kuntien ja kaupunkiseutujen kehittämisestä.

Päivi Laajala,
Oulun kaupunki

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajalalla on monipuolista kokemusta kuntien ja kaupunkiseutujen kehittämisestä sekä kunnan- että valtionhallinnon näkökulmasta. Hänen mukaansa verkosto- ja alustatalous kasvavat digitalisaation myötä tulevaisuudessa vahvasti osaksi kaupunkien toimintaympäristöjä. ”6Aika-strategia on merkittävä kaupunkikehittämisen työkalu, jonka hyödyt ja tulokset säteilevät laajalle Oulun seutuun”, sanoo Laajala.

Marilyn Hamilton, Integral City 4.0

PhD Marilyn Hamilton on Integral City 4.0:n koollekutsuja ja Integral City Meshworks Incin perustaja.

Marilyn Hamilton,
Integral City 4.0

PhD Marilyn Hamilton on Integral City 4.0:n koollekutsuja ja Integral City Meshworks Incin perustaja. Marilyn Hamilton on kirjoittanut useita kirjoja kaupunkirakentamisen, verkostojen ja ihmisyhteisöjen monimutkaisista suhteista. Hän tutkii, suunnittelee ja toteuttaa monimuotoisia oppimislaboratorioita, järjestää konferensseja on vierailevana luennoitsijana yliopistoissa eri puolilla maailmaa. Yksityissektorilla Hamilton on työskennellyt yritysten yleis-, talous- ja operatiivisessa johdossa.

 

Katso Marilynin haastattelu

Jukka Viitanen, Innovaatiojärjestelmät

KTT Jukka Viitanen on kansainvälisesti kokenut ja tunnustettu alueellisten innovaatio-järjestelmien ja -alustojen kehittäjä ja toteuttaja.

Jukka Viitanen,
Innovaatiojärjestelmät

KTT Jukka Viitanen on kansainvälisesti kokenut ja tunnustettu alueellisten innovaatio-järjestelmien ja -alustojen kehittäjä ja toteuttaja. Hän on ollut mukana arvioimassa ja kehittämässä useiden kansallisten innovaatiojärjestelmien, kampusalueiden, tiede- ja teknologia-puistojen, teknologiansiirto-ohjelmien ja kasvuyritysalustojen toimintaa eri puolilla maailmaa. Viitanen on aktiivinen yrittäjä, osaaja ja kumppani globaaleissa innovaatioverkostoissa.

Jari Jokisalo, 6Aika ja CityBusiness

Jari Jokisalo toimii hankepäällikkönä 6Aika Avoimet Innovaatioalustat kansallisessa koordinaatiossa.

Jari Jokisalo,
6Aika ja CityBusiness

Jari Jokisalo toimii hankepäällikkönä 6Aika Avoimet Innovaatioalustat kansallisessa koordinaatiossa. Hän on kokenut projektipäällikkö ja globaalien virtuaalitiimien rakentaja vahvalla teknologiataustalla. Jokisalon erityisen mielenkiinnon kohteena ovat ketterä kehitys, Lean-ajattelu, DevOps-menetelmät sekä IC-teknologiat. Hän opettelee jatkuvasti avoimin mielin, miten kaupungit toimivat ja uudet teknologiat vaikuttavat avointen innovaatioalustojen kehitykseen.

Juontajat

Antti Merilehto, digitaalista liiketoimintaa

Tekoäly – matkaopas johtajalle (2018) kirjan kirjoittaja Antti Merilehto on tehnyt työuran digitaalisen liiketoiminnan parissa.

Antti Merilehto,
digitaalista liiketoimintaa

Tekoäly – matkaopas johtajalle (2018) kirjan kirjoittaja Antti Merilehto on tehnyt työuran digitaalisen liiketoiminnan parissa, muun muassa Googlen Euroopan pääkonttorilla. Tällä hetkellä hän toimii maajohtajana Finch Finlandilla. Uransa aikana Merilehto on ehtinyt kartuttaa näkemystään erilaisista markkinoista, toimialoista ja digitaalisen myynnin rakentamisesta.

Eija Hämäläinen, kansainvälistä kauppaa

Eija Hämäläinen on yrittäjä, jolla on yli 20 vuoden kokemus kansainvälisestä kaupasta.

Eija Hämäläinen,
kansainvälistä kauppaa

Tapahtuman toisena juontajana toimii yrittäjä Eija Hämäläinen. Yli 20 vuoden kokemus kansainvälisestä kaupasta ja asuminen ulkomailla ovat antaneet Eijalle omakohtaisia kokemuksia kaupungeista kehitys- ja testiympäristönä. Juontajana Eija haluaa rakentaa yhdessä yleisön kanssa seminaarin, joka yllättää näkökulmillaan, innostaa keskusteluun ja antaa kaikille konkreettisia kotiin viemisiä.

Ladattavat materiaalit

Katso sekä tapahtuman että koko hankkeen julkaisuja, kuvia ja videotallenteita täältä:

Materiaalit ja julkaisut

Toimintamallit, työkalut ja menetelmät

Tutustu Toimintamallit, tarinat, työkalut ja menetelmät 2018 – Avoimet innovaatioalustat kaupunkien kehittämisessä -raportin työversioon. Siihen on koottu saavutukset ja tulokset kolmevuotisessa hankkeessa.

Tutustu raporttiin

Jaa