Kaikki alustat Alusta
Helsinki

Puhdas Vallisaari

Saaripari Helsingin edustalla kaupunkilaisten käyttöön, historiaa ja luontoa kunnioittaen

Toteuttaja
Helsingin kaupunki

Mistä on kyse?

Historiallisesti arvokas saaripari Vallisaari-Kuninkaansaari avattiin yleisön käyttöön vuonna 2016. Ensimmäisenä kesänä kävijöitä oli 95 000, vaikka saarella ei vielä ole juuri lainkaan luonnossa liikkumista tukevia palveluita ja fasiliteetteja. Saaria on tarkoitus kehittää historiaa ja luontoa kunnioittavana matkailukohteena osaksi elävää kaupunkiympäristöä.

Kenelle se on tarkoitettu?

Puhdas Vallisaari on kehitysympäristö yrityksille, jotka näkevät tulevaisuuden kaupunkisuunnittelun mahdollisuudet esimerkiksi cleantechin kautta. Vallisaari ei tarjoa toistaiseksi valmiita ratkaisuja tai toimintamalleja. Yrityksiä kannustetaan mukaan vuoropuheluun ja innovointiin – ovet ovat auki!

Ketkä sitä käyttävät?

Kun saarten peruspalvelut tulevina vuosina kohenevat, niitä käyttävät matkailijat läheltä ja kaukaa ainutlaatuisen ja puhtaan luontokohteen houkuttelemina.

Kuinka pääsen mukaan?

Helsingin kaupunki järjesti vuonna 2016 Puhdas Vallisaari -innovaatiokilpailun yhdessä Metsähallituksen kanssa. Kilpailuun saapuneet 12 ehdotusta antavat hyvän pohjan Vallisaaren kehittämiseen puhtaan teknologian matkailukohteena. Vastaavia innovaatioita kaivataan lisää. Ehdotuksia ja ideoita ottaa vastaa Helsingin kaupunki.

Uutiset

Ota yhteyttä

Yhteyshenkilö
Päivi Piispa
Sähköposti

Jaa