Kaikki alustat Alusta
Helsinki

Fiksu Kalasatama

Älykkään kaupunkirakentamisen mallialue – tavoitteena tunti lisää päivään

Toteuttaja
Forum Virium Helsinki

MISTÄ ON KYSE?

Syksyllä 2013 aloitetun Fiksu Kalasatama -hankkeen tavoitteena on tehdä Kalasatamasta älykkään kaupunkirakentamisen mallialue, resurssiviisas Smart City -kaupunginosa, joka säästää asukkaille tunnin omaa aikaa päivässä.

Kenelle se on tarkoitettu?

Fiksu Kalasatama kutsuu kehittäjiksi yrityksiä, jotka kehittävät uusia kaupunkipalveluita ja innovaatioita ja samalla mahdollistavat uutta liiketoimintaa. Alueella syntyvä reaaliaikainen data, kehittäjäyhteisö ja erilaiset kokeiluohjelmat tukevat yritysten kehitystyötä.

Kehitettävät ratkaisut voivat liittyä älykkäisiin sähköverkkoihin, asuntokohtaisiin sähköjärjestelmiin, turhan liikkumisen vähentämiseen, virtuaalisiin työpaikkoihin ja yhteisöllisyyden lisäämiseen esimerkiksi yhteisiä, tyhjiä tiloja hyödyntämällä.

Ketkä sitä käyttävät?

Kaikki Kalasataman asukkaat, yrityksen ja kaupungin muut toimijat osallistuvat kehitystyöhön ja ovat sitten myöhemmin valmiiden palveluiden käyttäjiä.

Kuinka pääsen mukaan?

Ottamalla yhteyttä Fiksun Kalasataman yhteyshenkilöön ja esittelemällä ideasi. Fiksu Kalasatama voi olla hankkeesi kehityskumppani ja auttaa sen koordinoinnissa. Voit myös kehittää hankkeesi itsenäisesti käyttäen Kalasatamaa testiympäristönä.

Tiesitkö tämän?

Fiksua Kalasatamaa on käyttänyt kehityshankkeidensa alustana kevääseen 2017 mennessä jo 110 yritystä. 800 alueen asukasta on osallistunut omalla panoksellaan näiden hankkeiden eteenpäin viemiseen.

Uutiset

Yhteistyökumppanit

Helen
Elisa
Ramboll
Tekes
SRV
Laurea Ammattikorkeakoulu
Witrafi
Realia Isännöinti
Setlementtiasunnot Oy
IMU Kalasatama
Ensto
Kaapelitehdas Oy
Mapita Oy
DIAK
Fisuverkko
Ekorent
Helmi Liiketalousopisto
Kalasataman Palvelu
Tuup
Yhteismaa
Coreorient
PiggyBaggy
Teurastamo
Open Knowledge Finland
NAL Nuorisoasuntoliitto Ry
Alkuasunnot Oy
Solved
Data Rangers
Tarinatakomo
Artwave Surf
Control Things
Basen

Ota yhteyttä

Yhteyshenkilö
Veera Mustonen
Puhelinnumero

Jaa