Uutisarkistoon

Uutiset

23.5.2017
Kirjoittaja Anna Karppinen

Oulun Metsokankaan innovaatioalusta kasvaa vauhdilla

Metsokankaalla pidettiin 16.5.2017 kehittämispäivä, jossa Metsokankaan EduLab-alustalla toimivat yritykset kertoivat ratkaisuista, joilla monitoimitalojen ja koulujen turvallisuutta ja viihtyisyyttä kyetään digitaalitekniikalla kehittämään.

Yritysten, opettajien ja oppilaiden on tarkoitus kohdata Metsokankaan kehitysalustalla. Metsokankaan kehityspäivään osallistuikin 19 yritystä, viisi luokanopettajaa eri kouluista, rehtoreita, kaksi yliopiston edustajaa ja Oulun kaupungin edustajia.

Kehittämispäivän aikana esiteltiin mm. innovaatiopalveluita, joita yritykset voivat hyödyntää palveluiden kehitystyössä jalostamaan tuotetta tai palvelua, mm. ideasprinteissä, työpajoissa, ja yhteiskehittämällä Patiolla.

Lisäksi erilaisia kouluympäristöön sopivia innovaatioita esittelivät Haltian, Qridi, Qlu, Indoor Atlas, Citynomadi, Sencity –hanke, VTT yhdessä Telian ja Valtavalon kanssa. Metsokankaan koulun ATK- opettaja kertoi Indoor Atlas sisäpaikannusalustan rakentamiskokemuksista sisällytettynä ATK-opetukseen ja Citynomadin edustaja kertoi miten alustaa voi hyödyntää.

Kehittämispäivässä esitelty Haltianin SnowFox –paikannuspuhelin oli testikäytössä Metsokankaan alustalla, toimien konkreettisena esimerkkinä yritysten ja koulujen yhteistyön mahdollisuuksista.

Myös VTT:n IoT:n ja älykkään valaisun johtavan tutkijan Marko Jurvansuun esittämä älyvalaisukehitys olisi omiaan monialaiselle ja –tasoiselle yhteistyölle.

Innovaatioalustatoiminnan etuja ovat yritysten välinen yhteistyö, yhteiskehittäminen käyttäjien kanssa ja kokemusten jakaminen. Koska Metsokankaalla yritykset kohtaavat myös oppilaita, pääsevät yritykset kehittämään palveluita ja teknologioita tulevaisuuden innovaattoreiden kanssa.

”Metsokankaalla on paljon mahdollisuuksia eri toimialoille. Yritykset ovatkin tervetulleita Metsokankaan kehitysalustalle luomaan yhdessä oppilaiden ja koulujen kanssa tulevaisuuden palveluita ja tuotteita. Odotamme yhteydenottojanne”, projektikoordinaattori Risto Kallio sanoo.

Lisätietoja

Risto Kallio
projektikoordinaattori
6Aika Avoimet innovaatioalustat
risto.kallio(a)businessoulu.com
+358 46 9219526

Metsokangas Digidayn esittelymateriaalit

Kategoriat

Uncategorized

Jaa