Uutisarkistoon

Uutiset

19.5.2017
Kirjoittaja Anna Karppinen

KYKY-TOIMINTAA Espoossa

Leppävaaran lukio kehittämässä KYKY-toimintaa

Leppävaaran lukion opiskelijat pohtivat KYKY-toimintaa lukiolaisten näkökulmista! Kouluympäristöstä muotoutuu KYKY-torille kehittämistarve, johon yritys voi tarttua ja lähteä yhteiskehittämisen kumppaniksi!

Mightifier digikokeilun Kick off

Saunalahden koulussa on intensiivinen keskustelu käynnissä – miten vahvistamme oppilaiden positiivisia taitoja ja ohjaamme heitä kannustavan palautteen antamiseen? Eikä siinä vielä kaikki; pohdinnassa on myös se, miten opettajat voivat hyödyntää oppilaiden antamia palautteita arvioinnissa ja sitä kautta oppimisen käytänteiden parantamisessa? Mightifier-sovelluksen yhteiskeittämisen kautta saamme entistäkin kattavampaa palvelua!
Onpa mahtavaa, että KYKY-toimintamalli on skaalautunut myös Svebin, ruotsinkielisen sivistystoimen koulujen toimintaan. Ruotsinkieliset ja suomenkieliset koulut Espoossa kehittävät yhdessä oppimista!

Saimme kokea torstaina 30.3. huikean KYKY-torin messutapahtuman Ison Omenan palvelutorilla! Huikeaksi tapahtuman teki moni asia: osallistuvat oppijat alakoulusta lukioon, osallistuvat yritykset, yhteisöt, opettajat, eri oppilaitosten edustajat, esiintyjät ja tietenkin palvelutori tapahtumapaikkana. Erityistä innostusta ja tulevien mahdollisuuksien kirjoa herättivät Sunan koulun kuoron valtaisat yhteistyökokemukset eri toimijoiden kanssa. Mahtavaa oli myös kuulla kaikista niistä innovatiivista ideoista ja kehittämistarpeista, joihin etsitään yhteiskehittämisen kumppaneita. Ja parasta tietenkin se, että KYKY-torin toimijat kohtasivat jo toisiaan ja solmivat sopimuksia tulevista yhteiskehittämisistä!  Upeita kokemuksia ja innovaatioita varhaiskavatuksen, koulujen, lukioiden ja yritysten yhteiskehittämisessä! Luvassa on mahtavia uusia kokemuksia!

Nopeiden kokeilujen innovointia ja synergiaa

Espoon Nopeiden kokeilujen ohjelmalla halutaan edistää monen toimijan yhteisiä kokeiluja ja kiihdyttää hyvien konseptien kehittymistä palveluinnovaatioiksi sekä uudeksi liiketoiminnaksi. Nopeissa kokeiluissa haetaan aidosti innovatiivisia ratkaisuja, joita voidaan kokeilla ja yhteiskehittää kevään aikana käyttäjien- koulujen ja päiväkotien- kanssa. Yhteiskehittämiseen osallistuu yrityksiä, yhteisöjä, oppilaitoksia sekä eri-ikäisiä palvelujen käyttäjiä.

Nopeita kokeiluja lähdettiin innovoimaan yhdessä eri yritysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Yhteisen innovoinnin tavoitteena oli yritysten välisen synergian löytäminen ja entistäkin innovatiivisempien ratkaisujen saavuttaminen. Innolla odotamme, mitä kevät tuo tullessaan nopeiden kokeilujen myötä!

Svebi mukaan KYKY-toimintaan

Tänään pohdittiin Otaniemen Urban Mill:issä KYKY-toiminnan mahdollisuuksia Svebissä, ruotsinkielisessä sivistystoimessa. Laurean Tuija Hirvikoski avasi innovatiivisuutta, kehittämistä ja yhteiskehittämisen mahdolisuuksia laajasti. KYKY-vastuuhenkilö Minna Kukkonen kertoi KYKY-toimintamallista ja KYKY-torista kohtaamispaikkana. Katja Hagmanin kanssa pohdittiin nopeiden kokeilujen mahdollisuuksia Svebissä. Tervetuloa Svebi mukaan Espoon KYKY-toimintaan! #KYKY2017 @svebiEsbo @opetusEspoo #6Aika

Rastaalan koulu ja Finpeda yhteiskehittäjinä

Rastaalan koulu on mukana KYKY-toiminnassa Finpeda-yrityksen kanssa yhteiskehittämässä 3D-oppimisympäristöjen hyödyntämistä oppimisessa! Mahtavaa toimintaa! Rastaalan koulun blogista voi lukea innostavia kuulumisia tästä!

KYKY-toimintaa Espoossa

 

 

Kategoriat

Uncategorized

Jaa