Kaikki alustat Alusta
Oulu

Smart City Oulu

Katsaus Smart City Oulun tarjoamiin ratkaisuihin ja alustoihin

Toteuttaja
Oulun Digi & BusinessOulu, Oulun kaupunki

Mistä on kyse?

Oululla on harvinaisen vankka perusta älykaupungille: perinteikkään koulu- ja kauppakaupungin 50-vuotinen radioteknologioiden osaaminen ja sen ympärille kasvanut, monitieteellisestä yliopistosta kumpuava laaja tutkimus- ja tuotekehitystyö. Meillä on jo vuosisatoja ollut paikkamme myös kansainvälisessä kaupankäynnissä aina tervasta paperiin ja teknologisiin ratkaisuihin. Pohjoisen elävän laboratorion osaaminen näkyy paitsi asukkaiden sujuvassa arjessa, myös laajemmin maailmalle skaalautuvissa älyratkaisuissa.  Maailmanluokan osaamisen lisäksi tuloksia tuottaa ainutlaatuinen ketteryys, esimerkkinä koulutuksen, tutkimuksen, liikemaailman ja julkisen sektorin saumaton yhteistyö.

Tänä päivänä kaupunki toimii avoimena innovaatioalustana. Oulussa kehitetään ääriolosuhteisiin sopivaa, kestävää ja energiatehokasta kaupunkisuunnittelua ja rakentamista. Kompaktissa kaupungissamme vähähiilisyys on sisäänrakennettuna: esimerkiksi lyhyet välimatkat innostavat tuhannet kaupunkilaiset pyöräilemään ympäri vuoden.

Olemme koonneet sivuillemme joukon Smart City Oulun ratkaisuja ja alustoja. Käy tutustumassa!

Mitä on tarjolla yrityksille?

Smart City Oulu -sivusto kokoaa näkymän Oulun älykkäisiin ratkaisuihin ja kehitysympäristöihin sekä potentiaalisiin kumppanuuksiin.

Ota yhteyttä

Yhteyshenkilö
Heikki Huhmo
Organisaatio
BusinessOulu

Jaa